Friends på Skansen

I onsdags var Glimra Förlag med på FriendsdagenSkansen, där vi höll i en workshop. Över 3000 barn och unga från Sveriges skolor var föranmälda och kunde delta i alla aktiviteter som fanns att göra, och vi fanns på plats för att låta eleverna vara med och skriva en bok om vänskap.

 

Vår tanke med boken är att låta barn och unga komma till tals i frågor om mobbning, utanförskap och gemenskap - anonymt eller med sina namn - och att sedan publicera deras texter i en bok som ska distribueras till Sveriges skolor. Det ska bli en bok som kan användas som samtalsunderlag i livkunskap och i värdegrundsfrågor; en bok som inte är tillrättalagd eller vuxenredigerad utan som bygger på barnens egna ord.

 

När vi kom till Skansen i onsdags morde visste vi inte alls vad vi skulle vänta oss, eller hur gensvaret skulle bli, men det blev faktiskt en fantastisk dag. Vid några tillfällen var det så fullt i salen där vi höll hus att eleverna fick stå och skriva! Vi fick en hel del uppskattande ord, särskilt från vuxna inom skolan, och tror verkligen att det här kan bli en riktigt bra bok.

 

Just nu letar vi efter ett tryckeri som vill ställa upp och trycka den här fantastiska lilla boken, och förhoppningsvis är den redo att skickas ut i skolorna i början av 2013 :-)

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln