Sagan om Glimra

En solig sensommardag i Stockholm skulle ett ungt par fira sin andra årsdag sedan de träffades första gången - ja, träffades sådär på riktigt. De var fortfarande härligt förälskade i varandra, men hade samtidigt landat i en förhoppning om att de kanske skulle tillbringa resten av sina liv tillsammans. Känslan var både trygg och lite pirrig.


Hon hade länge varit ute och letat efter den perfekta presenten. En present som berättade allt det där som hon ville säga till honom, men som kändes svårt att sätta ord på. Ingenting hon kommit på kändes tillräckligt unikt eller tillräckligt betydelsefullt. Istället bestämde hon sig för att göra en egen present - en egen kärleksförklaring.


Den här sagan är alldeles, alldeles sann. Idag är paret gifta, har två barn och bor i ett hus söder om Stockholm. Tillsammans med några medarbetare driver de Glimra Förlag. För boken, kärleksförklaringen, blev ju minst sagt uppskattad. Så uppskattad att paret bestämde att  fler borde få se den, och något år efter den där dagen kom de första exemplaren från tryckeriet.


Boken blev till ett förlag, Glimra Förlag, och idag finns betydligt fler presentböcker i sortimentet. Grundidén är densamma: att hjälpa andra att visa sina nära och kära den uppskattning och omtanke som vi alla förtjänar.


Kort och gott: Presentböcker för livet.