Ni vet väl att vi stödjer Friends?

Ett mål vi har med vårt företag - tja, hela grejen med att driva eget - är att vara med och påverka världen omkring oss. Vi vill väl... göra avtryck, kan man väl säga. Därför samarbetar vi med Friends, som arbetar mot mobbning i skolor, förskolor och idrottsföreningar.

 

När vi gjorde vår Mina vänner-bok, så var det för att vi tyckte att en sån var skoj. Sedan började folk fråga efter en liknande bok för barn, och då kändes det plötsligt väldigt mycket svårare. Hur gör man en sån som man kan stå helhjärtat bakom?

 

Vi försöker att göra våra böcker så öppna som möjligt. Dels för att vi vill att de ska passa många, men ännu mer för de INTE SKA STÄNGA NÅGON UTE. Alla ska kunna fylla i En kärleksförklaring till exempel - ingen ska känna att i den här boken passar inte min historia.

 

Att kompisboken för barn inte skulle bli blå eller rosa var självklart från början. Vi ville göra en bok som var snäll men inte mesig, en bok där barn slipper svara på frågor som känns jobbiga och som egentligen bara handlar om att svara rätt för att passa in. Dessutom ville vi lyfta barnen lite extra, och få dem att tänka till lite kring vad vänskap egentligen är. Hur är man en bra kompis? Vad kan man göra om någon är utanför? Vad är det som är bra med mina kompisar?

 

När texten var klar var vi rätt nöjda. Och då tänkte vi vi kanske kunde göra lite mer nytta än bara en klok bok. Vi kontaktade Friends, och de hjäpte oss att göra boken ännu klokare. Vi gillar dem jättemycket, och därför skänker vi tio kronor per såld kompisbok till dem och deras verksamhet. I år har vi bidragit med 30 000 kr, och det är vi jätteglada över att kunna göra.

 

Håll utkik på facebook och här på bloggen, för snart kommer vi att berätta om vårt nästa samarbete med Friends. Dessutom kommer vi att ha MASSOR med tävlingar fram till jul!

 

 

 

Etiketter: om oss sortiment friends

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln