En första året-bok utan heteronormativitet

För några dagar sedan fick vi förhandsexemplaren av vår nya första året-bok, och det är en bok som vi känner oss extra stolta över. Varför? För att det äntligen, ÄNTLIGEN, finns en första året-bok utan en massa dumma, heteronormativa antaganden

Heteronormativitet, vad är det? kanske några undrar. I det här fallet är det föreställningen om att alla familjer ser likadana ut, svarar jag då. Föreställningen om att alla familjer är mamma-pappa-barn, istället för den mångfald som faktiskt finns: familjer med två mammor, eller en ensam pappa, eller bonusföräldrar, eller - ja, ni fattar. I den här boken finns det inga MAMMA och inga PAPPA, bara ett VI. Det betyder för den delen inte att den här boken inte funkar för mamma-pappa-barn-familjer, för det gör den. Förstås :-)

Det här är också en bok som du som adopterat kan använda, för här finns ingen GRAVIDITET eller FÖRLOSSNING. Istället får du skriva om hur ni väntade på barnet som skulle komma, och hur det gick till när barnet kom till er. Det finns plats att klistra in en ultraljudsbild för den som gärna vill - men du kan lika gärna sätta in en annan bild.

Det här är en efterlängtad bok, av både oss och många andra. Den finns i butik efter nyår. Vi hoppas att ni ska tycka om den!